Til forsiden

 

Tips & Tricks

Har du nogle gode tips & tricks til livet på Flintebakken, så meld dem ind her og del dem med dine naboer. Fortæl os om håndværkere du gerne vil anbefale til din nabo eller nem vedligehold af huset eller haven.

 

Følgende tip er meldt ind:

 

Ideér til sikring mod oversvømmelse i stuen

Vi var blandt dem, der ved skybruddet havde oversvømmelse i stuen. Vandet var med al sandsynlighed kommet ind ved skråvinduerne, løbet ned i skunken (hvor vandet således ikke kunne ses) og videre ned gennem loftet i stuen. Efterfølgende checkede jeg skråvinduerne (jeg havde endda tagplader af for at kunne undersøge det grundigt) og konstaterede, at skotrenderne (renderne ved siden af og over skråvinduet) var fulde af mos. Dette har sandsynligvis forårsaget, at vandet ikke har kunnet løbe væk fra skråvinduerne men i stedet er løbet over kanten af skotrenderne og ned i skunken.

Jeg anbefaler derfor, at skotrenderne ved skråvinduer renses for mos. Jeg tror (og håber), at dette vil forhindre oversvømmelse ved næste skybrud.

 

Rensning af terrassen

Greta og Per i nr. 62 har fået renset terrassen for alger, med et meget overbevisende resultat. Arbejdet blev foretaget af firmaet ALGE-STOP. Vi har samtidigt valg at få foretaget en imprægnering også. Vi har ingen før og efter billeder, men klik ind på dette link og se tilsvarende eksempler, eller kom forbi nr. 62 og se resultatet selv. Vi kan stå inde for, at billederne på hjemmesiden ikke er fup.

 

Udskiftning af varmeveksler

Hvis du har brug for at udskifte varmeveksleren, der forsyner boligen med varmt vand, kan det oplyses, at Vejlby Bad allerede har skiftet et par stykker, og derfor kender arbejdets omfang. Vi har derfor bedt dem komme med en uforpligtende tilbud på udskiftning af vekslere, og svaret lyder på 7.750 kr. (2010 - priser)
Der er tale om en Redan Akva Lux veksler, der kan erstatte den gamle spiralveksler og leverer varmt vand, som modsvarer et moderne behov. Veksleren kan honorere de nye ideer Århus kommune har, med at nedsætte fremløbstemperaturen på fjernvarmen.
Det kan endvidere bemærkes, at en tidlige beboer sparede 1.000 kr. det første år i forbrug efter udskiftning, og de var kun 2 voksne i husstanden.

 

Afhjælp lugtgener i badeværelset

I nr. 8. har der været lugtgener i badeværelset.

Årsagen til lugtgener kan skyldes, at gummiringen ved vandlåsen er tæret og faldet af.
Løsningen er at købe en ny vandlås til afløbet i brusenichen (man kan ikke købe en gummiring separat). Mærket er Wavin og den kan købes i STARK (Århus Mørtelkompagni - tæt på os) for ca. 170 kr.

 

Få en central støvsuger

I nr. 48 har de installeret en central støvsuger.

Indenfor er der en 12 meter slange, der kan nå rundt i hele huset. Den opbevares smart under trappen. Støvbeholderen er monteret udenfor.

Prisen for en central støvsuger er 3.500 - 5.000 kr. Det tager et par timer at montere den selv. Man sparer støvsugerposer og støvsugerarbejdet bliver nemmere, når man ikke skal bugsere med støvopsamleren.

 

 

 

Meld dit tip ind her

 

 

Må man bygge en udestue?

Få inspiration til mulighederne for at skaffe lidt ekstra plads i huset.

 

Tjek ombygnings idéer